Hoogte schadevergoedingBedrijfsongeval-hoogte-smartengeld

Een schadevergoeding voor een bedrijfsongeval kan worden verdeeld in twee groepen namelijk de materiële schade en de immateriële schade die betrekking hebben tot het bedrijfsongeval. Als medewerker van een organisatie dient u te bewijzen dat uw werkgever te weinig heeft gedaan om het ongeval te voorkomen ook wel de zorgplicht genoemd.

Materiële schade en immateriële schade

Een gedeelte van de schade vergoeding is op zich met enige inspanning uit te rekenen. Het gaat dan vooral om de materiële schade die u heeft overgehouden aan het bedrijfsongeval. Vragen als hoeveel geld had u logischerwijs kunnen verdienen in de periode dat u thuis liep en de reparatie van kleding, schade aan uw auto of andere aantoonbare schade aan goederen of fysieke gesteldheid.
De vraagtekens met betrekking tot de hoogte van de schadevergoeding komen tot stand wanneer er gekeken wordt naar de immateriële zaken die u heeft ervaren tijdens het bedrijfsongeval. Het is meestal lastig aan te tonen hoeveel pijn of welke psychologische klachten u heeft ondervonden. We zullen wel een aantal componenten benoemen die invloed kunnen hebben op de hoogte van de schadevergoeding.

  • Leeftijd. Bent u 20 of 60 jaar oud? Het verschil kan een wezenlijk verschil maken in de hoogte van de schadevergoeding.
  • De duur van het ziekenhuis bezoek. Intensive care of een poliklinische behandeling?
  • Looptijd van het letsel. Heeft u een dwarslaesie of een gebroken been?
  • De doorstane pijn. Een brandwonden behandeling of een gebroken been.
  • De mate van arbeidsongeschiktheid.
  • Levensvreugde aangetast.

advocaatMeer weten?

Meer informatie over de mogelijkheden die de aangesloten advocaten van Bedrijfsongeval.net u kunnen bieden? Neem contact op met een van onze medewerkers die u in contact brengt met de beste advocaten op dit vakgebied.

Bedrijfsongeval.net - Venestraat 48 - 3861 BX Nijkerk - KvK-Nr: 54552052