Een bedrijfsongeval… En nu?

bedrijfsongeval-wat-nuEen bedrijfsongeval is een vervelende aangelegenheid voor zowel het bedrijf als voor de werknemer. Ondanks de verschillende veiligheidsmaatregelen die bedrijven treffen zijn er jaarlijks ongeveer 220.000 bedrijfsongevallen in Nederland. De ernst van het letsel kan erg uiteenlopen; van licht tot dodelijke letsel en alles wat daar tussen in zit. Het is om deze reden dat u als werkgever precies weet wat u moet doen in een situatie als deze.

Werkgever? ongeval melden

Het melden van een ongeval aan de arbeidsinspectie is naast de goede opvang van het slachtoffer het belangrijkste wat u als werkgever dient te doen. U vraagt zich wellicht af wat een meldenswaardig ongeval is? Het gaat alleen om ernstige ongevallen die dodelijke dan wel blijvend letsel met zich meebrengen. Ook wanneer het slachtoffer naar het ziekenhuis gebracht wordt om opgenomen te worden is er sprake van een bedrijfsongeval die gemeld dient te worden. U kunt telefonisch contact opnemen met de arbeidsinspectie of door een formulier in te vullen.

Wie is aansprakelijk?

bedrijfsongeval-aansprakelijkheidNa aanleiding van het onderzoek wat door de arbeidsinspectie wordt uitgevoerd wordt er gekeken naar de oorzaken die hebben geleid tot een bedrijfsongeval. U als werkgever kan om verschillende redenen aansprakelijk worden gesteld voor het opgelopen letsel van uw werknemer. Dit wanneer u niet aan uw zorgplicht heeft voldaan en onvoldoende bewijzen heeft om uw medewerker op grond van roekeloosheid of opzettelijke handelingen aansprakelijk te stellen. We raden u daarom aan om contact op te nemen met een van onze advocaten die gespecialiseerd is in letselschade.

Juridisch advies

Als werknemer kunt u ook flinke gevolgen hebben van een bedrijfsongeval. Indien u er niet uitkomt met uw werkgever of u wilt graag advies ontvangen dan kunt u contact opnemen met een letselschade advocaat. Bedrijfsongeval.net werkt met een groot netwerk aan specialisten. Vul ons formulier en leg uw situatie goed uit, er wordt dan zo snel mogelijk contact met u opgenomen om alles te bespreken.

Waarom Bedrijfsongeval.net?
Direct juiste juridische hulp
Bedrijfsongeval.net werkt met een groot netwerk aan ervaren juristen en advocaten in heel Nederland. Er is altijd een specialist voor uw situatie.
Lees meer
Voor werknemers én werkgevers
Voor zowel een werknemer als ook de werkgever staan wij klaar. De aansloten specialisten kunnen beide partijen voorzien van maatwerk advies.
Lees meer
Recht op schadevergoeding
Als werknemer heeft u na een bedrijfsongeval buiten uw schuld recht op schadevergoeding. Onze specialisten helpen u hierbij.
Lees meer
Bedrijfsongeval.net - Venestraat 48 - 3861 BX Nijkerk - KvK-Nr: 54552052