No cure no pay

bedrijfsongeval-laptopIn Nederland mag juridisch advies voor letselschade op basis van no cure no pay worden aangeboden. Dit wordt vooral door juristen gedaan . No cure no pay betekent dat u pas een vergoeding hoeft te betalen wanneer de zaak rondom uw letselschade / bedrijfsongeval positief voor u uitpakt. Vanaf 1 januari 2014 mogen ook advocaten deze vorm van vergoeding aanbieden.

Op dit moment moet u de kosten van een advocaat ten alle tijden zelf betalen, maar daar komt in het begin van 2014 verandering in. Vanaf januari 2014 is er een vijf jaar durende proef met het no cure no pay stelsel voor advocaten. Naast juristen mogen advocaten op het gebied van letselschade hun dienstverlening ook op no cure no pay basis aanbieden.

Is dit concept wel nieuw?

Het concept no cure no pay is niet helemaal nieuw, zo worden incassozaken al op deze manier uitgevoerd en zijn er al enkele juridische  die op deze manier adverteren. De aangesloten partijen bij Bedrijfsongeval.net werken zowel op basis van no cure no pay als normaal.

De dienstverlening die wij bieden veranderd uiteraard niet, maar wel het bedrag dat u dient te betalen voor succesvolle zaken. Zo zal de vergoeding naar alle waarschijnlijkheid worden verhoogd. Dit is afhankelijk van de Raad van Advocaten die het bedrag/percentage wat wij als advocaten mogen vragen zal bepalen.

advocaatPro deo / toevoeging

Indien u een advocaat wilt inschakelen die niet op no cure no pay basis werkt, betaalt u het normale uurtarief van deze advocaat. Wanneer u onder bepaalde inkomensgrens valt heeft u wel recht op gesubsidieerde rechtsbijstand. Dit betekent dat u van de overheid een ‘toevoeging‘ krijgt wel direct aan de advocaat betaald wordt. U betaalt dan alleen nog de griffierechten en een eigen bijdrage.

Wanneer u via Bedrijfsongeval.net een advocaat inschakelt zodat de advocaat u altijd informeren over de mogelijkheden. Doe de letselschade scan of vraag direct om een vrijblijvend advies!

Bedrijfsongeval.net - Venestraat 48 - 3861 BX Nijkerk - KvK-Nr: 54552052