Pro deo advocaat

Bedrijfsongeval-prodeoRechtshulp is in de Nederlandse grondwet vastgelegd. Iedere inwoner van Nederland heeft recht op juridisch advies ongeacht de financiële situatie van deze persoon. Wanneer u financiële hulp nodig heeft om een advocaat in te schakelen noemen we dit gesubsidieerde rechtsbijstand of toevoeging. De Raad voor Rechtsbijstand zal het gesubsidieerde bedrag bepalen waar de persoon in kwestie recht op heeft. Dit bedrag wordt direct uitgekeerd aan de advocaat. Het enige wat u nog moet betalen is een eigen bijdrage. De hoogte van de eigen bijdrage wordt bepaald aan de hand van uw inkomen.

Heeft u recht op rechtsbijstand?
Doe direct de pro deo check!>
 • Snel in contact met specialisten
 • Veel ervaring met bedrijfsongevallen
 • Snel weten wat uw rechten zijn
 • Eerste contact altijd vrijblijvend
 • Lagere inkomens hebben  recht op rechtshulp van de overheid

  Soort zaak invloed?

  Pro deo advocaten ook wel de naam voor advocaten die worden betaald door deze subsidie zullen in vrijwel iedere strafzaak worden ingezet. Bent u slachtoffer of heeft u een bedrijfs/arbeidsongeval zien gebeuren kunt u ook aanspraak maken op een pro deo advocaat van Bedrijfsongeval.net.

  bedrijfsongeval-wat-nu

  Wanneer komt u in aanmerking?

  Wanneer kunt u in aanmerking komen voor een gesubsidieerde letseladvocaat? Wij zullen hieronder de voorwaarden voor u overzichtelijk op een rijtje zetten.

  • Er moet sprake zijn van een serieuze rechtskwestie.
  • Het inkomen/vermogen mag niet te hoog zijn. De normen zijn terug te vinden op de site van het Juridisch Loket of op die van Raad voor Rechtsbijstand. In april 2013 waren de volgende voorwaarden van toepassing, namelijk: Voor alleenstaande lag de grens op een fiscaal jaarinkomen van € 25.200 en voor samenwonenden/gehuwden op € 35.600, met een vermogen van max € 20.785 per persoon.
  • Tegenwoordig is in veel gevallen een eigen bijdrage verplicht die kan oplopen tot 700 euro. Het is daarom verstandig om eerst met een medewerkers te praten die de kansen voor u kunnen inschatten.

  Meer informatie nodig?

  Wilt u meer weten over de exacte informatie over wanneer u in aanmerking komt voor een pro deo advocaat of wanneer het raadzaam is om een jusist op basis van no cure no pay te kiezen? Neem dan geheel vrijblijvend contact en wij brengen u in contact met de juiste specialist!

  Bedrijfsongeval.net - Venestraat 48 - 3861 BX Nijkerk - KvK-Nr: 54552052