Schadevergoeding

bedrijfsongeval-ladder-vallenHeeft u recht op een schadevergoeding, en zo ja, welke kosten kunt u claimen bij uw werkgever? Op deze en andere vragen kan een letselschade specialist u snel een antwoord geven. Om direct in contact te komen kunt u ons formulier invullen, er wordt dan zo spoedig mogelijk contact met u opgenomen. Wij zullen voor u alvast enkele belangrijke punten op een rij zetten.

“In veel gevallen heeft u als werknemer recht op een schadevergoeding.”

Aansprakelijkheid

Voordat smartengeld geëist kan worden dient u een aantal zaken te bewijzen namelijk dat de werkgever niet heeft voldaan aan zijn zorgplicht. In artikel 7:658 van het Burgerlijk Wetboek worden alle eisen besproken. Wij hebben belangrijke zaken over de zorgplicht voor u op een rij gezet. Geloof niet direct uw werkgever wanneer hij aangeeft dat de gevolgen van een bedrijfsongeval onder het eigen risico vallen. De werkgever moet zoals hierboven al is vermeld voldoen aan zijn zorgplicht.

Materiële schade

bedrijfsongevalMet materiële schade wordt alle schade bedoeld die kan worden uitgedrukt in geld. Bij een mogelijke schadevergoeding gaat het meestal om het inkomen en het herstellen van producten die kapot zijn gegaan tijdens het ongeluk.

Immateriële schade

Schade die vele malen lastiger is om aan te geven is immateriële schade ontstaan tijdens een bedrijfsongeval. De pijn die u tijdens en na het bedrijfsongeval heeft ervaren is lastig uit te drukken in geld. Er zijn wel een aantal componenten die meespelen voor de uiteindelijke schadevergoeding namelijk: de leeftijd van het slachtoffer, ernst van het ongeval (brandwonden) en de mate van arbeidsongeschiktheid.

Verjaring

De aansprakelijkheid van een persoon of instelling verdwijnt na een aantal jaar. De lengte van deze termijn is afhankelijk van een aantal zaken, zo verdwijnt de aansprakelijk na vijf jaar indien het slachtoffer kennis heeft genomen van de schade die hij heeft geleden en weet welk bedrijf de schade heeft veroorzaakt. Wanneer u een van de twee niet kent geldt de regeling voor een absolute verjaring. Dit komt neer op een periode van 20 jaar. Lees hier voor meer informatie over verjaring.

advocaat

Meer weten?

Meer informatie over de mogelijkheden die de aangesloten advocaten van Bedrijfsongeval.net u kunnen bieden? Vul ons formulier in en er wordt zo spoedig mogelijk contact met u opgenomen om de mogelijkheden te bespreken. Wij zijn er voor zoals de werknemer als voor de werkgever. Twijfel daarom niet en neem direct contact met ons op via ons formulier.

Bedrijfsongeval.net - Venestraat 48 - 3861 BX Nijkerk - KvK-Nr: 54552052