Eigen risico

bedrijfsongeval-wat-nuU bent slachtoffer van een bedrijfsongeval en wordt vervolgens vervoerd naar het ziekenhuis. De kosten die gemaakt worden zullen in eerste instantie in rekening worden gebracht bij uw zorgverzekeraar. Op termijn zal uw verzekeraar het eigen risico bij u in rekening brengen. Moet u dit zelf betalen of bekostigt de werkgever deze onkosten?

Kosten verhalen

In de wet wordt niet specifiek aangeven wat er moet gebeuren met het eigen risico. In eerste instantie moet u zelf het eigen risico betalen, maar u kunt deze kosten ook verhalen bij de werkgever of de persoon die het ongeluk heeft veroorzaakt. U kunt deze handeling zelf uitvoeren, maar ook gebruikmaken van uw rechtsbijstandsverzekering en een advocaat die naar deze kwestie zal kijken. Een belangrijke overweging bij het verhalen van de kosten is of de extra tijd opweegt tegen de vergoeding die u wellicht zal ontvangen. De aangesloten advocaten van Bedrijfsongeval.net zullen hier transparantie in zijn en met eventuele gegevens aantonen dat zij u niet zullen uitmelken.

Verkeersongeval

Bedrijfsongeval-scooterDe kans dat u het eigen risico kunt verhalen is het grootst bij een verkeersongeval waarbij de wederpartij de dader is. Na het invullen van de gegevens kunt u rechtstreeks de kosten verhalen bij de verzekeringsmaatschappij van de veroorzaker van het ongeluk. Het is aan de dader om aan zijn verzekeraar uit te leggen dat het binnen zijn verkering valt. Anders dient hij/zij zelf op te draaien voor de kosten. Houdt dus altijd rekening met eventuele bewijsstukken die nodig zijn om uw gelijk en de uiteindelijke schadevergoeding te krijgen.

advocaat

Meer weten?

Wilt meer weten over uw eigen risico als werknemer of als werkgever? Neem geheel vrijblijvend contact op met een specialist via ons formulier. Via Bedrijfsongeval.net komt u direct in contact met een specialist die aansluit bij uw situatie.

Bedrijfsongeval.net - Venestraat 48 - 3861 BX Nijkerk - KvK-Nr: 54552052