Immateriële schade

bedrijfsongeval-hoofdpijnNaast de materiële schade die een medewerker lijdt tijdens een bedrijfsongeval kan hij meestal ook aanspraak maken op een immaterieel deel. We zullen hieronder de verschillende soorten immateriële schadevergoedingen bespreken.

Bij het personeel

Een van de gebieden waar immateriële schade het meest voor kan komen is onder het personeel van de organisatie. In eerste instantie kan de werknemer door het ongeval een traumatische ervaring krijgen en ook het hebben van pijn kan worden geschaard onder het kopje immateriële schade. Ook gevoelens als wrok en woede kunnen onder de zelfde noemer worden gezien. Naar het slachtoffer kunnen naaste collega’s die het ongeval hebben gezien een immateriële schadevergoeding claimen. voor precieze informatie over de mogelijkheden die u als werknemer heeft is het verstandig om een advocaat in te schakelen. Hij/zij kan voor u de zaak leiden om een schadevergoeding uit het vuur te slepen voor de geleden pijn en emotioneel aangerichte schade.

Klanten

Bedrijfsongeval-klantNaast de schade die personeelsleden ondervinden tijdens een arbeidsongeval hebben we ook te maken met immateriële schade voor de klanten van een organisatie. Zo kan het voorkomen dat een klant geen zaken meer met de organisatie wil doen. Dit kan verschillende redenen hebben zoals een verslechterde leveringsbetrouwbaarheid, maar ook de mogelijke imago schade die hieraan gekoppeld is. Dit geldt niet alleen voor uw bestaande klanten, maar ook voor uw potentiële klanten. Om hiermee om te gaan is het verstandig om contact op te nemen met een van onze medewerkers. Zij zullen vervolgens de meest geschikte advocaat voor u selecteren die in uw regio en branche verkrijgbaar is.

Omgeving

Naast de hierboven besproken immateriële schade bij personeelsleden en klanten, kunnen we ook spreken van schade in relatie tot de omgeving waar het bedrijf gevestigd is. Zo kunnen buurtgenoten en aanliggende bedrijven gaan klagen bij de organisatie over overlast of onveiligheid. Daarnaast kan de gemeente moeilijker gaan doen bij het verlenen van vergunningen.

Bedrijfsongeval.net - Venestraat 48 - 3861 BX Nijkerk - KvK-Nr: 54552052