Materiële schade

bedrijfsongevalEen schadevergoeding kan worden opgedeeld in twee onderdelen namelijk materiële schade en een immateriële vergoeding. De eerst genoemde zullen we hieronder verder beschrijven. Zo is materiële schade alle schade die tastbaar, lichamelijk en in geld kan worden uitgedrukt. Zoals een kapotte bril, misgelopen salaris en de medische kosten die de werknemer heeft moeten maken tijdens en na zijn herstel.

Werknemer

Als slachtoffer van een bedrijfsongeval kunt u in aanmerking komen voor een materiële schadevergoeding. Het materiële gedeelte van de vergoeding is vele malen makkelijker uit te rekenen dan het immateriële deel van de vergoeding. In wezen is dit een optelsom van alle kosten die u heeft moeten maken om te herstellen, maar ook het misgelopen deel inkomen en het herstel van eigendommen worden meegenomen in de optelsom. Om overzicht te houden in de kosten verdelen we deze in drie categorieën namelijk: vermogensschade, inkomensschade en zaakschade.

Vermogensschade

Onder het kopje vermogensschade verstaan we alle kosten die u heeft moeten maken om uw zaken te herstellen. Ook uw fysieke gesteldheid rekenen we onder deze noemer. Om u een idee te geven over welk soort kosten we praten hebben we hieronder een aantal voorbeelden genoemd.

Voorbeelden vermogensschade?
Claim uw schadevergoeding!>
 • Misgelopen inkomen
 • Aanpassingskosten in uw woning
 • Toekomstig misgelopen salaris
 • Lagere inkomens hebben  recht op rechtshulp van de overheid

  Letselschade

  Onder letstelschade verstaan we alle lichamelijke schade die u heeft opgelopen tijdens het ongeval. Het gaat om medische kosten die u heeft gemaakt in het ziekenhuis, de huisarts en eventuele revalidatiekosten. Ook de benzine, parkeerbonnetjes en telefoonkosten voor het regelen van zaken omtrent dit letsel kunnen terug worden gevorderd.

  Zaakschade

  Wanneer u slachtoffer bent van een bedrijfsongeval heeft u vaak ook schade aan eigendommen zoals uw mobiel, bril en kleding. De verzekeringsmaatschappij van uw werk zal deze kosten ook aan u uitkeren mits er een verband is met het ongeluk.

  Bedrijfsongeval.net - Venestraat 48 - 3861 BX Nijkerk - KvK-Nr: 54552052