Brandwonden

Bedrijfsongeval-brandDe oorzaak voor het krijgen van een brandwonden op het werk kan erg uiteenlopen. Zo kunt u in contact komen met chemische stoffen of andere middelen die brand kunnen veroorzaken.

Brand is overal

De kans dat u brandwonden zult oplopen bij het bedrijf waar u werkzaam bent verschilt doorgaans zeer sterk. Zo loopt u een grotere kans om brandwonden te krijgen wanneer u werkzaam bent als kok of interieurverzorgster, in een stomerij, maar ook in verwerkingsbranches is de kans groter.

Verschillende gradaties

Er zijn drie verschillende gradaties brandwonden die u kunt oplopen. Zo kunt u eerste, tweede en derdegraads verbrandingen oplopen. Het eerste soort brandwond wordt als ongelukje gezien terwijl de andere twee gradaties serieuze gevolgen kunnen hebben op de gezondheid van een werknemer. Bij derdegraads verbranding is het huidweefsel dood en zal zelfs met behulp van een operatie niet hersteld kunnen worden.

Voorbeeld: bedrijfsongeval met brandwonden

Als werkgever bent u niet altijd aansprakelijk voor brandwonden die tijdens werkzaamheden van de werknemer opgelopen kunnen worden. Als voorbeeld nemen we een zaak die zich afspeelde in de buurt van Breda. Een leerling-medewerker van een elektriciteitsbedrijf in de plaats Kaatsheuvel kreeg een flinke elektrische shock waardoor hij brandwonden opliep. Hij stelde het bedrijf vervolgens aansprakelijk voor een bedrag van 8220 euro voor de opgelopen schade. Hij beweerde dat hij voorafgaand aan de uitgevoerde taken eerst het stroomnet had gecontroleerd. Dit heeft de werknemer ook gedaan. U verwacht waarschijnlijk dat de werkgever het opgelopen letsel moet betalen? Doordat de ingehuurde advocaat bewijsstukken verzamelde die aantoonde dat het stroomnet op een illegale/verkeerde manier door de aannemer is geplaatst. De werkgever is niet langer aansprakelijk, maar de aannemer van het bouwproject.

advocaat

Schadevergoeding

Als werknemer kunt u uw werkgever in de meeste gevallen aansprakelijk stellen voor zowel de materiële-als immateriële schade die tijdens het bedrijfsongeval heeft plaatsgevonden. Denk bijvoorbeeld aan de geleden pijn bij een derdegraads verbranding of de onherstelbare schade aan uw lichaam. Wij van Bedrijfsongeval.net helpen u bij het claimen van de schadevergoeding en zullen alle rechtelijke handelingen uitvoeren die komen kijken bij bedrijfsongevallen. Dit doen wij voor zowel de werknemer als voor de werkgever.

Bedrijfsongeval.net - Venestraat 48 - 3861 BX Nijkerk - KvK-Nr: 54552052