Dienstongeval

Bedrijfsongeval.net-dienstongeval

In Nederland werken ongeveer één miljoen mensen als ambtenaar in beroepen als politieagenten, ambulancemedewerkers, rijksambtenaren en militairen. De rechten en plichten die gekoppeld zijn aan ambtenaar beroepen verschillen doorgaans van gewone banen in Nederland. De regelgeving van deze banen is dan ook opgenomen in een aparte wet.  Een aantal van onze aangesloten advocaten heeft kennis van deze wetten en kan u dan ook helpen.

Wat is een dienstongeval?

Zoals de naam al doet vermoeden is een dienstongeval een ongeluk die plaats heeft gevonden tijdens de werktijd van een ambtenaar. Er is alleen sprake van een dienstongeval wanneer de ambtenaar voorzichtig heeft gehandeld. Tevens moet het ongeluk niet de schuld zijn van de ambtenaar in functie. De bewijslast van een dienstongeval ligt dus anders dan een normaal bedrijfsongeval.

Procedure ingewikkelder

Naast het feit dat er regels zijn wat betreft het krijgen van een schadevergoeding is het proces om dit te krijgen vele malen ingewikkelder. Door de veelvoud aan verschillende documenten en geschriften kunt u na verloop van tijd door de bomen het bos niet meer zien. We raden u dan ook aan om contact te zoeken met een van de aangesloten advocaten van Bedrijfsongeval.net.

advocaat

Advocaat via Bedrijfsongeval.net

Via Bedrijfsongeval.net komt u in contact met de meest gespecialiseerde advocaat binnen ons netwerk die alles weet van de regelgeving van ambtenaren. Wij zorgen dat u het juiste advies ontvangt van onze specialisten.

Bedrijfsongeval.net - Venestraat 48 - 3861 BX Nijkerk - KvK-Nr: 54552052