Uitglijden/struikelen

**Wellicht is het al een keer voorgekomen in uw organisatie, iemand struikelt over een loszittende tegel/tapijt of glijdt uit door een gladde of natte vloer. Eigen schuld zou je in eerste instantie denken, maar het betreft de zorgplicht van een werkgever om er voor te zorgen dat u als medewerker onder de juiste omstandigheden kan werken. Wanneer u uitglijdt over een te natte vloer dient de werkgever u te waarschuwen of schoenen aan te bieden die letsel helpen te voorkomen. Dit moet uiteraard wel passen bij het beroep wat u uitoefent.

Zorgplicht bedrijf

De zorgplicht is zoals hierboven al is aangegeven enorm belangrijk om te kunnen beoordelen of de werkgever maatregelen heeft getroffen om het incident te voorkomen of in dusdanige mate te verkleinen.

Voorbeeld: U valt voor het bedrijfspand

U valt voor het bedrijfspand op de grond doordat het voetpad naar het bedrijfspand krakkemikkig is onderhouden door het bedrijf. U krijgt te horen dat het de schuld is van de gemeente dat de stenen niet goed geplaatst zijn. Wat moet u in deze situatie doen? De omgeving net voor het bedrijfspand behoort nog tot de bedrijfsomgeving wat inhoudt dat uw werkgever aansprakelijk kan worden gesteld voor de geleden schade.

advocaat

Neem direct contact op

Heeft u een bedrijfsongeval meegemaakt en wilt u weten of u ergens recht op heeft? Vul het contactformulier geheel vrijblijvend in en omschrijf uw situatie zo duidelijk mogelijk. Er wordt zo spoedig mogelijk contact me u opgenomen om de mogelijkheden te bespreken!

Bedrijfsongeval.net - Venestraat 48 - 3861 BX Nijkerk - KvK-Nr: 54552052