Verkeersongevallen

bedrijfsongeval-auto-ongelukBedrijfsongevallen zijn er in veel soorten en maten. Een verkeersongeval wordt in een aantal situaties ook onder een bedrijfsongeval geschaard. Wanneer spreken we van een arbeidsongeluk en wanneer van een normaal verkeersongeval? Dit is afhankelijk van de situatie en het soort werk dat u verricht. Als vrachtwagen chauffeur is de kans groter om een verkeersongeval te veroorzaken. Wie de schade in dit geval zal vergoeden is afhankelijk van de chauffeur en situatie in kwestie.

Woon-werkverkeer

Schade die u oploopt voor en na officiële werktijden worden niet onder het kopje bedrijfsongevallen geschaard. De aansprakelijkheid en daarbij horende kosten zijn in dit geval voor eigen rekening.

Tijdens werktijd

Wanneer u betrokken bent in een verkeersongeval tijdens het verrichten van werkzaamheden is uw werkgever vaak aansprakelijk. Dit kan uiteraard alleen schade betreffen voor de schade van de auto, maar ook letsel in de vorm van een gebroken been of een whiplash.

Wanneer een advocaat inschakelen?

Het inschakelen van een advocaat is aan te raden als het om letselschade gaat bij de werknemer zelf, maar ook om de veroorzaakte schade bij de andere partijen. Blik schade of andere vorm van beschadiging aan het voertuig kunnen het best zelf opgelost worden. De bewijslast ligt in deze kwestie anders en is daarom gemakkelijk zelf af te handelen. Via Bedrijfsongeval.net komt u direct in contact met een advocaat gespecialiseerd in dit soort situaties.

advocaat

Zorg voor bewijsmateriaal

Als werknemer raden we u aan om voldoende bewijsmateriaal van het ongeval te verzamelen. Zo is het laten invullen van een schadeformulier een belangrijke vereisten en is het maken van foto’s van de schade ook niet onbelangrijk. Heeft u vragen of wilt u in contact komen met een van onze aangesloten advocaten? Door het contactformulier in te vullen kunnen wij de meest geschikte advocaat kiezen.

Bedrijfsongeval.net - Venestraat 48 - 3861 BX Nijkerk - KvK-Nr: 54552052